tirsdag 16. oktober 2007

Low-carb vennlig iskrem

Noe av det de fleste savner sommerstid er å kunne kose seg med noe kaldt og godt i sommervarmen. For de fleste low-carb'ere er frukt og bær strengt på fy-lista, men bringebær er veldig lave på karbohydrater og man kan kose seg med dette i stedet for jordbær.

En oppskrift jeg lærte på barneskolen en gang har jeg drasset med meg til nå uten å bruke den i særlig stor grad. Det er oppskrift på fløteis, og i normale fall blir det ikke akkurat myk-is. Men med en ismaskin som den dere ser på bildet kan man lage en mindre porsjon og få litt softis-aktig preg på den.

Oppskriften lyder som følgende:

0,5 liter kremfløte
søtningsmiddel for diabetikere (unngå aspartam)
eventuell smak.
4-5 egg avhengig av størrelsen.

Del eggene og visp eggehvitene harde.
Visp krem av kremfløten sammen med søtningsmiddel, eller sukker om du vil ha dette i stedet, det skal være hård krem, bland i den smak du velger, og eggeplommene. Selv velger jeg å bruke noe som heter Vaniljarom fra DrOetker. Det er en liten pose med noe som ser ut som karamellsaus, og en liten pose holder til en porsjon is i massevis. Du kan også kjøpe sukkerfrie essenser med annen smak om du ønsker det.

Når du har vispet kremen hard, vender du ned eggehvitene. Dette blir litt over en og en halv liter is som det er, og må fryses på tradisjonellt vis i ca 3-4 timer før servering. Da er den relativt myk og lett å servere enda.
Merk, siden det er en fløtebasert is, blir den stenhård når den står over natten, så den kan med fordel settes på benken og småtine litt en halvtimes tid før servering. Isen blir jo da fri for sukker, og for dem som ikke er laktoseintolerante eller alergiske mot melkeprotein eller egg er dette en kjempefin erstatning for diabetikerisen som finnes i butikkene. Jeg har hørt rykter om at den ikke er spesielt god ;)

Ingen kommentarer: