onsdag 17. oktober 2007

Hjemmelaget Senep

Hjemmelaget Senep er som regel ganske godt når du har prøvet og feilet noen ganger, samt at du vet akurat hva som er i. Hvilket gjør det lett å lage en low-carb vennlig versjon av det.

Og ikke minst er det en fin julegave å kunne gi bort til familie og venner dersom du har noen som er spesielt glad i senep. Du kan stappe senep på et dekorativt glass, og simsalatryll.

Men årsaken til at jeg testet å lage senep er fordi jeg ikke finner sukkerfri senep i butikkene her. Det finnes i Norge, men da ikke i våre butikker. Siden senep ER veldig godt på pølser rotet jeg da frem en sukkerfri oppskrift selv.


ca 1 1/2 dl gule senepsfrø
ca 1/2 dl svarta senepsfrø
2 dl vann, kokende
3-4 ss rapsolje, eller annen nøytral olje
2-3 ss rødvinseddik
1/2 ts gurkmeje
1/2 ts kayennepepper, malt
vatten,lunkent.

Bland gule og svarte senepsfrø og hell det kokende vannet over. Dersom du bruker ferske krydder kan disse gjerne ligge her de og. La det stå et døgn og svelle. Bruk foodprosessor eller stavmikser og mos dette. Hvor fint du maler det alternativt hvor grovt du maler det er en smaksak, dess finere moset dess sterkere smak. Bland i olje, eddiken og mer krydder. Jeg hadde en liten dråpe søtningsmiddel i samt litt fløte. Spe tilslutt ut med lunkent vann til det får en konsistens du liker.

Legg over senepen på en boks eller et glass med lokk, og la det stå i kjøleskapet et par uker for å modnes i smak. Etter ca 14 dager smaker du på senepen og tilsetter mer krydder dersom du føler det er behov for det.

For de vidrekommende kan man smake til litt med wiskey av noe slag, for å få Wiskey Senep!

God fornøyelse! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Då fick du äntligen ett bra senap-recept! :-D

Unknown sa...

Ja värkligen! Första satsen jag gjorde var med massor av Colemans senapspulver, och jag fulgte receptet som det stog, och så stärkt! :S Så nu använder jag liiiiten aning pulver enbart för att höja smaken på det jag gjör :D