torsdag 11. desember 2008

Det går fram mot jul og hva spiser man da?

Og dermed tenkte jeg fortelle om noe småsnacks som kan lages i beste low carb ånd.

Sjokolademousse er lett å lage. Pisk krem, og smelt ned en gelatinplate per 2,5 dl krem, ha i en ss kakao for hver gelatinplate, og kanskje en liten anelse hermesetas, la stå kaldt i et par timer.

Panacotta har jeg tidligere skrevet en hel ode til, men grunnoppskriften er en halv liter fløte til 4 små porsjoner, 4 gelatinplater og en par teskjeer hermesetas, varm opp fløten, smelt ned gelatinen og fordel i former, la stå kaldt i minst 4 timer. Kan spises som det er, eller med ferske eller frosne bringebær, bjørnebær og/eller blåbær.

Når det gjelder godt å sette frem på julebordet ved siden av kaffen til pakkeåpningen kan man lage krem og en melfri svensk kladdkaka, 4 egg, en teskje hermesetas per egg, 200 gram smør og 200 gram 80% sjokolade, pisk egg og hermesetas så stivt du bare kan, smelt sjokolade og smør, hell det i eggemassen og ha i form. Stekes i 20-30 minutter på 175 grader og så er den ferdig.

Du kan lage issjokolade: 125 gram kokosfett smeltes sammen med 150 gram mørk sjokolade, og fordeles i issjokoladeformer.

Smørboller kan man også lage: 150 gram romtemperert smør røres sammen med et par ss kakao, bland sist inn kokos til det blir en tjukk masse, forme kuler og rull i kokos. La avgjøles litt.
Etter ønske kan man også blande i peppermynteolje og romessens.

Sukkerfri karameller går an. Sukkerfri vikingmelk kokes leeeenge sammen med litt vaniljeessens og et par teskjeer hermesetas, til massen blir brun og seig og tar dråpetesten. Fordeles i småformer, eller helles ut på smørpapir og blir romtemperert før man bruker pizzarulle og deler i småbiter.

Blåbær, bjørnebær, bringebær og sjokolademuffins går an å lage med mandel eller hasselnøttmel i stedet for vanlig mel, doble da mengde bakepulver og erstatt sukker med hermesetas så blir det faktisk veldig gode nøttemuffins :)

Og så synes jeg faktisk det er lov med litt juks på julaften! :D

Ingen kommentarer: