Som de sier på svensk.
Jeg har med vilje eksperimentert med karbiser, og holdt meg stillestående vaklende mellom 87 og 90 kilo. Jeg tenkte kroppen behøvde tid på å komme seg etter vektnedgangen.
Men nå er det nye tak. På igjen med relativt strikt diett.
Frem mot jul er planen å holde det relativt strikt, men tilatt ekstrautskeielse på bursdagene våre. og så til jul skal jeg lage litt godterier som passer oss, men en og annen godteri som ikke er helt etter low carb kommer det til å bli. Ikke mye, men litt. Littegranne melkesjokolade for eksempel.
Jeg skal lage snøballer i år, hvit sjokolade, litt smør, litt honing og kokosflak, og trille kuler av det.
Issjokolade er jo lov om jeg lager dem litt mørke, og så skal jeg lage smørboller med kokos og sjokolade, samt forskjellige andre godbiter.
Kaker blir det ikke så mye av. Jeg tenkte å tillate oss litt pepperkaker, for det er ikke jul uten, og vaniljedrømmer. Bestemors krumkaker. Sjokoladekake kommer jeg til å lage den stekefrie varianten, jeg tenkte å lage i små silikonformer og stille i fryseren.
Eplekake tenkte jeg også å lage en liten en.
Men, det er enda langt frem i tid. Julen er enda 5 måneder unna.
Nå er det lowcarb som tells, og jeg har strammet inn.
Og det betyr også "av med tassarna" på dispenserkaffen så jeg drikker te.
Og ikkeno mer brus hjemme i noen stor grad. Brusen er lov til jul.. ;)
Så var det på'an igjen!
Min low-carb blogg er flyttet over til min hovedblogg, besøk meg nå på http://rexy75.blogspot.com !
mandag 28. juli 2008
søndag 15. juni 2008
Sommerlig rabarbrapai
Nå i sommerdagene kan det være flott å kunne lage en frisk og fruktig sommerpai.
Rabarbra har jeg til min store glede i hagen, og rabarbra er low-carb lov!
Kapp rabarbrastengene og klipp bort bladene. Du trenger 4-5 lange stenger som er tykke som tommelfingre eller tykkere til en vanlig paiform.
Skrell rabarbraen og skjær i centimeter store biter. Fordel i bunnen på en paiform.
Fordel like mye bringebær (frosne bær kan tines i micro eller varmt vannbad i søtt vann søta med litt søtningsmiddel så de ikke blir for sure)
Strø en teskje eller to med hermesetas over.
Sist topper man med smuledeig.
Grunnoppskrifta er
100 gram smør romtemperert
1 god dl havregryn
1 god dl hvetemel
en par gode dæsjer kanel
For å få det mer lowcarb erstatter du hvetemel med finmalte mandler og havregryn med kokos, samt halverer mengde smør så du får mindre mengde smuledeig.
Bland smør, kanel og det tørre med mixmaster. Det skal bli så tørt av tørrvarene at det smuler seg selv i små klumper. Fordel dette jevnt over rabarbra og bringebær
Så stekes paien på 220 grader omtrent midt i ovnen i 15-20 minutter.
Paien kan serveres varm eller kald, med vaniljesaus, vispa krem eller is. De som ikke er veldig strikte på Low-carb kan tillate seg en liten stripe lønnesirup over.
Du kan selvklart erstatte rabarbra og bringebær med hva du enn vil ha, de som ikke kjører low-carb har jo frie tøyler blandt frukt og bær. Bildet viser rabarbrapai med ananas siden jeg gikk tom for bringebær!
Rabarbra har jeg til min store glede i hagen, og rabarbra er low-carb lov!
Kapp rabarbrastengene og klipp bort bladene. Du trenger 4-5 lange stenger som er tykke som tommelfingre eller tykkere til en vanlig paiform.
Skrell rabarbraen og skjær i centimeter store biter. Fordel i bunnen på en paiform.
Fordel like mye bringebær (frosne bær kan tines i micro eller varmt vannbad i søtt vann søta med litt søtningsmiddel så de ikke blir for sure)
Strø en teskje eller to med hermesetas over.
Sist topper man med smuledeig.
Grunnoppskrifta er
100 gram smør romtemperert
1 god dl havregryn
1 god dl hvetemel
en par gode dæsjer kanel
For å få det mer lowcarb erstatter du hvetemel med finmalte mandler og havregryn med kokos, samt halverer mengde smør så du får mindre mengde smuledeig.
Bland smør, kanel og det tørre med mixmaster. Det skal bli så tørt av tørrvarene at det smuler seg selv i små klumper. Fordel dette jevnt over rabarbra og bringebær
Så stekes paien på 220 grader omtrent midt i ovnen i 15-20 minutter.
Du kan selvklart erstatte rabarbra og bringebær med hva du enn vil ha, de som ikke kjører low-carb har jo frie tøyler blandt frukt og bær. Bildet viser rabarbrapai med ananas siden jeg gikk tom for bringebær!
Abonner på:
Kommentarer (Atom)