fredag 31. desember 2010

Og vips var det nyttårsaften!

Tiden har bare forsvunnet for meg nå fra november frem til jul. Først og fremst pga det har skjedd en hel del både i stall og heim, og vi har jobbet siden begynnelsen av desember med sanering av stall, hester og hesteutstyr fordi det kom ringorm i stallen.

Som alltid blir dietten lett skadelidende når det er jul og nyttår på gang men i dag står det ekte lowcarb mat på menyen.

Menyen i dag består av helstekt kalkun med tilbehør (rødkål og surkål), og desserten av hjemmelaget sjokoladepanacotta med hjemmelaget vaniljesaus.

Kalkunen er stuffet med eple, appelsin og løk, noe jeg ikke kommer til å spise særlig mye av men det serveres nå som tilbehør for de som ønsker å spise av det. Jeg plukker gjerne bort fruktene og nyter løken.
Litt synd blir sausen siden jeg har i en halv appelsin som er moset i foodprosessor.
Kalkunen koser seg under folie i et par timer før man tar folien av og lar den brynes.

Tilbehøret er rødkål og surkål, samt gulrot og stuffingen, potet for karbohydraterne.

Desserten er hjemmelaget sjokoladepanacotta.
Til denne behøver du:

50-100 gram mørk sjokolade
5 plater gelatin
5 dl fløte
Litt søtningsmiddel.

Varm opp fløten til sjokoladen er helt smeltet før du har i bløtlagte gelatinplater og rører til det er smeltet. La det stå svalt til det er stivnet.

For vaniljesausen behøver du:
5 dl fløte
5 eggeplommer
litt søtningsmiddel
1 vaniljestang(alt 1 pose dr öetkers vaniljearom som er fri for karbohydrater)

Skrap frøene ut av vaniljestanga og ha i fløten i en gryte. Varm opp til det nesten bobler, trekk til siden og la det trekke et kvarter for god smak.
I mellomtiden skiller du eggene og har egg og litt søtningsmiddel i en skål. Visp det hvitt og luftig, og ha deretter fløten i og visp godt.
Ha over i gryte igjen, varm det opp og ta av platen før det begynner å koke, rør grundig til sausen har tyknet. La det så avkjøles og rør av og til så det ikke danner seg snerk.

Dermed er nyttårsmiddagen reddet!

mandag 22. november 2010

Huff som tiden flyr!

Det er alt for lenge mellom hver gang jeg blogger her for tiden, tiden flakser i vei som en stressa småspurv så jeg knapt rekker noe som helst føles det som i blandt.

Siden jeg kjøpte 10 brød på grensa har vi spist bare det lowcarb-brødet jeg kjøpte der. Det lyse brødet var vel ikke all verden om du spør meg, helt greit liksom, men det metta relativt dårlig.
Det vanlige low-carb brødet fra carbzone var mye bedre og metta langt mer dessuten, så vi kjøper nok av det til vanlig tror jeg.

Nå gjenstår spørsmålet om jeg kan få tak i det her oppe. Jeg skal sjekke litt i matbutikker i hudiksvall siden carbzone har mange ica/maxi og coop butikker som återförsälgare.

Nå for noen uker siden ladet vi frysern med 30 kilo økologisk kravmerket grisekjøtt. Det har gjort underverker for kostholdet! Og til helgen henter vi et helt lam, ukjent antal kilo med kjøtt der. Tror jeg må ta med meg et lår til mamma, for jeg vet faktisk ikke om vi får plass til all maten i vår egen fryser! Men vi får vel se. Får vel lage et lammelår til helgen når vi får besøk.

I mellomtiden har vi spist og spist i frysern nå for å få litt plass til det lammet, og i helgen sto Hjortestek på menyen!
Jeg stekte den i gryte med løk og rødvin noe som gav et utmerket resultat og en kraft jeg kunne bruke til en saus i etterkant. Dampet brüsselkål og middagen var komplett.

I dag strimlet jeg halvparten av det kjøttet som var igjen, og stekte det med masse smør. Deretter hadde jeg litt vann og buljong på, samt jeg krydret det til med tomatsaus med chilismak og Ajvaro med spansk pepper. Nammelige saker.
Jeg kappet opp resten av brüsselkålen og tillot meg litt vannkastanjer og dermed hadde jeg en utrolig herlig middag for to.