lørdag 8. mai 2010

Kjøttpudding

Denne kjøttpuddingen er helt hjemmelaget.

For denne terakottaforma full med kjøttpudding behøver du:

ca 1 kilo kjøttdeig, blandafärs brukte jeg
4-5 egg avhengig av størrelsen
1 pose ferdighakket frossenløk
0,5 dl fløte
2 ss creme fraiche
salt, pepper og dill.

Bland alt sammen til en røre, og trykk ned i en hvilken som helst form, i dette tilfelle en terakottagryte.
Varm ovnen til 220 grader, legg på lokk og stek i 50 minutter. Grill så i 20 minutter mens du lager en passende saus og noen grønnsaker. I dag ble denne retten nytt med rosenkål, gulrot og løk stekt i panne i litt olivenolje, og jeg laget fløtesaus av GreenLine sin brunsaus med hjelp av litt vann, litt fløte og litt creme fraiche.

Nam!

tirsdag 4. mai 2010

Hvordan få svigerfar religiøs?

Jo det skal jeg fortelle dere

Du tar en liten tanke honning, ikke mye bare en spiseskje eller så. Så tar du to spiseskjeer senep. Tilsammens med en par glass rødvin rører du dette sammen og har i en langpanne.

Oppi denne legger du så et lammelår, krydrer med Meiram, Timian og Rosmarin samt litt salt, og inn i ovnen et par timer på 200 grader under folie.

Ta så deretter folien av og grill låret litt til, mens du lager rosenkål, revet gulrot og blomkålsmos.
Kraften fra lammet blandes i den low-carb snille brunsausen fra GreenLine.

Der har du det!