mandag 9. februar 2009

Pizza

Ja da testa jeg oppskrift på pizza med oppskriften fra i går.
Jeg lagde først på 3 egg, men oppdaget at deigen er rimelig lite samarbeidsvillig å kjevle, så jeg endre opp med å lage av 6 egg totalt.

Fyllet er laget av kjøttdeig, hakkede tomater, en liiten anelse sukkerfri ketchup fordi vi var tomme for tomatpuret, løk og revet ost. Vi syndet stort og hadde mais på også, men det er jo ingen nødvendighet for en vellykket pizza.

Med litt rene krydder som oregano og annet godt så ble det en utrolig god pizza og AKK så mettende! vi delte denne inn i 8 store biter. Jeg orket en.
Gubben hadde ingen problem med 2, og forsynte seg med en til selv om han var mett.

Bunnen blir meget god med brødkrydder i, skjønt jeg ville nok belage meg på kniv-og-gaffel-pizza. Den er nok litt sprø å løfte biter av.

Jeg forstekte bunnen 15 minutter før jeg hadde fyllet på, og stekte i ytterligere 10 minutter på rundt 200 grader, og det var perfekt kjentes det som.

lørdag 7. februar 2009

Tekaker, hamburgerbrød og polarbrød?

Joda jeg har en oppskrift på noe som minner om polarbrød her fra før, men det er jo ikke noe brød over det. Det er egg og keso og revet ost og det er kjempegodt, men du får ikke brødfølelsen av å sette tennene i dem.
Nå har jeg testet litt her.

4 egg
1,2 dl fløte
0,5 dl kaldpresset olivenolje eller smeltet smør etter eget valg
2 dl fiberhusk (dette får du på helsekosten eller i matbutikk i sverige, eller du kan lage din egen husk av hampfrø og linfrø som males til mel)
2,5 ts bakepulver
Krydder:
Enten brødkrydder et par ts, eller du kryddrer med knust anis, knust fenikel, ett kryddermål malt pomeranskall, litt koriander, litt malt muskatnøtt, og 2 kryddermål kardemumme, samt litt salt.

Visp eggene plufsete med salt. Bland så i resten av ingrediensene.
La det stå og svelle minst 5 minutter før du former 8 små runde brød som du klemmer litt flate.

Stekes i ovnen på 200 grader ca 15 minutter.

Jeg valgte i dag å trille dem til små rundstykker, men jeg kan tenke meg at de også fungerer knall som hamburgerbrød om man gjør dem litt større og mye flatere.

Jeg tror dessuren at man også kan kjevle det flatt og bruke som pizzadeig om man forsteker i 5 minutter og så har på pizzafyll!

Konsistensen blir omtrent som vanlig brød, og det metter som bare inni rumpestumpen. Jeg klarte meg lenge med en til frokost i dag (sammen med et par biter bacon og et stekt egg). Gubben syns de var så gode så han trykket i seg hele 4. Men så ble han veeeldig mett av det også! :)

Bon Apetit!