søndag 5. oktober 2008

Lowcarb vennlig Kladdkaka

Svenskene har en kake som heter Kladdkaka.
En sjokoladekake beslektet med brownies.

Her kommer oppskriften på en variant uten sukker og mel, ergo den er glutenvennlig og low-carb snill.

Du behøver følgende:

4 egg
1 dl søtningsmiddel
200 gram smør
200 gram mørk sjokolade.

Visp stiv eggedosis av egg og søtningsmiddel.

Smelt smør og sjokolade over svak varme og tilsett det til eggene.

Stekes i 20-30 minutter lavt i ovnen på 175 grader.

Jeg og min mann nøt det i dag med vispet krem til. Du kan selvsagt også ha hakkede nøtter på toppen om du ønsker dette, eller du kan spise det med ferske bringebær og bjørnebær.

Enjoy!

mandag 29. september 2008

Kokosfett i kaffe?

Det er faktisk mange som drikker det. Smør eller kokosfett i kaffe eller te.
Nå snakker vi ikke den harde pakken i sølv med herda kokosfett, uten uherda kokosfett, og gjerne uten smak dessuten. Den er mye mykere, ikke sånn som vaselin kanskje men i alle fall som plantemargarin som ikke blir steinhardt i kjøleskapet.

Jeg våget meg på å prøve her på fredagen som var, og .. ja siden det var uten smak ble det jo ikke store forskjellen på kaffen. Selvklart var det jo noe antydning til forandring på kaffen, men det gjorde kaffe på en måte mildere. Og ikke minst fikk man i seg en liten dose fett.

Kankje jeg faktisk skal gå til anskaffelse av en liten dunk? De selger det her borte på Ica! Jeg ble i alle fall ikke avskrekket!

Frem til nå har jeg tenkt "Himmel og hav, kokosfett i KAFFE?!?" og himlet med øynene og tenkt at det må jo være motbydelig.

Men, det var det faktisk ikke. Rar følelse å bli fettete rundt leppene av å drikke kaffe selvklart, men siden kokosfettet jeg prøvde var uten smak ble det jo ikke all verdens forandring.

Nå kan jeg tenke meg at kokosfett som smaker kokos vil sette mer smak selvklart, men det kanskje smaker godt? Bounty er jo godt med sjokolade og kokos, kanskje dette også er godt?

Men jeg tror det er et langt steg til jeg prøver SMØR i kaffe! >_<