fredag 1. august 2008

Low carb pasta

Jada, tro det eller ei, jeg sitter her nå og spiser low carb pasta!

Pastaen finnes på feks www.carbzone.se eller gi-boden og har en pris på røffe 28 kroner per 250 gram. Med frakt blir det da altså en relativt dyr ingrediens, og definitivt ikke hverdagsmat. Per porsjon er det beregnet å være ca 6,7 gram karbiser i pastaen, og det er ut fra livsmedelsverkets ommentrentlig 50 gram pasta per porsjon.

Så, som sagt, ikke hverdagsmat kanskje, men definitivt verd det som luksusmat.

Så, i dag laget jeg da denne low carb pastaen, med gulrot som i seg selv egentlig er på fylista men frosne babygulrøtter lå på mindre enn 5 gram per 100 i følge inneholdsfortegnelsen så da får vi stole på det. Stekt biffstrimler og en ostesaus, og vi har et festmåltid!

Pastaen smakte omtrent som vanlig pasta, men konsistensen var noe tørrere, og det merker man nok lite til når man har saus på likevel.

To tomler fra meg!

For de som ikke har tilgang på carbzone produkter, eller ikke har råd til den luksusen kan du lage "spagetti" av squash. Skrell, skjær skiver og strimle skivene i lengden, noen kjappe minutter i fosskokende vann og tadaa. Det smaker jo ikke pasta, det smaker squash, men squash er jo godt uansett det!

Skivet squash kan også med fordel brukes som lasagneplater. Jeg vet en del salter skivene for å dra ut fukt, andre tørker dem lett i ovnen på svak varme sånn at de, i likhet med lasagneplater, kan dra til seg litt fukt. Når man kompletterer med å lage litt tørre sauser som ikke renner så mye, får man en rikgit god lasagne!

mandag 28. juli 2008

Nya tåg nya tak

Som de sier på svensk.

Jeg har med vilje eksperimentert med karbiser, og holdt meg stillestående vaklende mellom 87 og 90 kilo. Jeg tenkte kroppen behøvde tid på å komme seg etter vektnedgangen.
Men nå er det nye tak. På igjen med relativt strikt diett.

Frem mot jul er planen å holde det relativt strikt, men tilatt ekstrautskeielse på bursdagene våre. og så til jul skal jeg lage litt godterier som passer oss, men en og annen godteri som ikke er helt etter low carb kommer det til å bli. Ikke mye, men litt. Littegranne melkesjokolade for eksempel.

Jeg skal lage snøballer i år, hvit sjokolade, litt smør, litt honing og kokosflak, og trille kuler av det.
Issjokolade er jo lov om jeg lager dem litt mørke, og så skal jeg lage smørboller med kokos og sjokolade, samt forskjellige andre godbiter.

Kaker blir det ikke så mye av. Jeg tenkte å tillate oss litt pepperkaker, for det er ikke jul uten, og vaniljedrømmer. Bestemors krumkaker. Sjokoladekake kommer jeg til å lage den stekefrie varianten, jeg tenkte å lage i små silikonformer og stille i fryseren.
Eplekake tenkte jeg også å lage en liten en.

Men, det er enda langt frem i tid. Julen er enda 5 måneder unna.
Nå er det lowcarb som tells, og jeg har strammet inn.
Og det betyr også "av med tassarna" på dispenserkaffen så jeg drikker te.
Og ikkeno mer brus hjemme i noen stor grad. Brusen er lov til jul.. ;)

Så var det på'an igjen!